„A nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésének elősegítése”

Dr. Czomba Sándor foglalkoztatás-politikáért felelős államtitkár úr 2013. októberben bejelentette „A nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésének elősegítése” elnevezésű munkaerő-piaci program indítását. A támogatás igénylésének első lépéseként a tervezett foglalkoztatás kezdetét megelőzően a Járási Munkaügyi Kirendeltségen munkaerőigényt, illetve kérelmet kell benyújtania – a kérelem 2013.12.31-ig nyújthatóbe.

Program célcsoportja: azon 55 év feletti nők, akik legalább 6 hónapja regisztrált álláskeresők és a 40 év szolgálati jogviszonyukhoz legfeljebb 12 hónap szolgálati idő hiányzik.

A támogatás mértéke, időtartama:

A program keretében a munkaadók számára a célcsoportba tartozó nők munkaviszony keretében történő foglalkoztatása esetén a munkabér és a szociális hozzájárulási adó együttes összegének 100%-a kerül megtérítésre. A támogatás időtartama egyénenként legfeljebb 10 hónap lehet, ugyanakkor nem lehet több mint a 40 év szolgálati viszony megszerzéséhez hiányzó hónapok száma, a munkáltatónak 2 hónap továbbfoglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia. A fentiek mellett fontos, hogy a program célcsoportjába tartozó személy munkanélkülivé válását megelőző utolsó munkáltatója részére az érintett álláskereső foglalkoztatásához támogatás nem állapítható meg.

Részletes tájékoztatás a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási

Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségén (Békéscsaba, Árpád sor 2/6.)

kérhető.