TOP-3.2.1-16-BS1-2018-00095 - Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központ bentlakásos idősek otthona épületének energetikai felújítása

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BS1-2018-00095

A projekt címe: Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központ bentlakásos idősek otthona épületének energetikai felújítása

Kedvezményezett neve: Csanádapáca Község Önkormányzata

Szerződött támogatás összege: 78,25 millió forint

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében Csanádapáca Község Önkormányzata a Bentlakásos Idősek Otthon két épületének (Bentlakásos otthon és Apartman ház) energetikai fejlesztését fogja megvalósítani. A beruházás során sor kerül a termikus burok korszerűsítésére, a fűtési rendszer részleges és a HMV rendszer teljes rekonstrukciójára, napelemes rendszer telepítésére, valamint az akadálymentesítés keretén belül a megközelítés és a használat korlátozott kiszolgálására. A projekt során bentlakásos otthon külső homlokzat, lapostető valamint a padlásfödém hőszigetelése, a nyílászáról cseréje, továbbá apartman épület homlokzati hőszigetelése és a födém szigetelése kerül megvalósításra. A fűtési rendszer korszerűsítése 40 kW valamint 20 kW teljesítményű kondenzációs kazánnal fog megvalósulni. Mind két épületre napelem kerül elhelyezésre.

A projekt átfogó és specifikus céljai, elvárt eredményei:

A projekt szükségességét indokolja az intézmény jelenlegi energetikailag elavult állapota, melynek fejlesztése elengedhetetlen mind az ott dolgozók, mind a bentlakó idősek részére. Ezen kívül az üzemeltetési költségek ésszerűsítése is elengedhetetlen, mely hatékony forrás felhasználást és gazdaságos önkormányzati épületet eredményez majd. A projekt megvalósulásának hatási és eredményei egyértelműen pozitív érvényűek, hiszen megvalósul az energia hatékonysági fejlesztés a primer energia fogyasztásának csökkentésével, valamint az üvegházhatást okozó gázok csökkentése, ezen felül a szociális intézmény épületének hatékonyabb energia felhasználása, az ott dolgozók számára modern munka, a bentlakóknak modern szolgáltatói környezet biztosítása.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 11. 30.