Hálózat a közösségért pályázati program

Hálózat a közösségért pályázati program

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat újra hátralékkezelő modell programot indít 2013. július 1-vel az áramdíj megfizetésével küzdő háztartások megsegítésére. A program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye teljes területén, valamint Pest megye egyes részein élő rászoruló családokat részesíti támogatásban. A célok megvalósításához 47 millió Forint áll rendelkezésre.
Az elsődleges cél a díjhátralékkal rendelkező családok felhalmozott áramtartozásának rendezésének elősegítése széles körű együttműködéssel, melynek szereplői a szolgáltató, a civil szervezet és a család. Az összehangolt cselekvés célja továbbá a kikapcsolt fogyasztók visszacsatolása a villamosenergia-fogyasztásba, valamint, hogy a támogatott fogyasztókat segítse abban, hogy elkerüljék a hátralék újraképződését.
Így az alábbi kategóriákban várjuk a nehéz helyzetű családok és egyedül állók jelentkezését:
- kikapcsolt fogyasztók
- hátralékos fogyasztók
- előre fizető mérővel rendelkező fogyasztók
- rendszeresen, fizető nehéz szociális helyzetben levő fogyasztók
Az első három kategóriában a legmagasabb támogatás 150 ezer Ft és a hátraléknak legfeljebb a felét vállalja át a Szeretetszolgálat. 12 havi részletfizetést lehet kérni az önrész rendezéséhez, de a törlesztő részlet nem lehet kisebb, mint 5 ezer Ft.
Az utolsó kategóriában két részletben kaphat összesen 10 ezer Ft jóváírást a támogatott pályázó, amennyiben megőrzi hátralék mentességét 2013 decemberéig. Itt a pályázási időszak is rövidebb, július 31-ig tart.
A támogatást egy elektronikus pályázat benyújtásával lehet igényelni. A pályázati űrlapot, a www.halozat.maltai.hu oldali regisztrálás és annak e-mailes megerősítése után, az oldalra belépve lehet kitölteni 2013. július 1. és 2013. október 15. között. Az elbírálás folyamatosan történik, így a támogatási keret teljes felhasználásával, a pályázatok befogadása – 2013. október 15. előtt – is lezárható. A nyertes pályázókkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatási szerződést köt, mely létrejöttét követően a támogatási összeg jóváírásra kerül az EDF DÉMÁSZ Zrt-nél vezetett számlán.
A pályázati űrlap kitöltésében – előzetes telefonos megbeszélés alapján (06/30 9533-285) – segítséget nyújt Csepreginé Csiaki Éva.