II. Angyalünnep

A karácsony a szeretet, az egymás felé fordulás, a közös élmények ünnepe. Egész évben rohanunk, nem sok időt szakítunk szeretteinkre, barátainkra; talán éppen ezért érezzük egyre jobban, hogy néha meg kell állnunk egy kis időre. Ajándékoznunk kell egymásnak időt, odafigyelést, együttlétet! 
Az Angyalünnep éppen ezért jött létre! Ez a nap a családról, barátokról szól.
 2012. december 22-én összegyűlt a falu apraja-nagyja, hogy közösen, karácsonyi hangulatban töltsünk el egy napot. A rendezvény az Angyalműhely elnevezésű kézműves foglalkozással kezdődött, ahol csodás karácsonyi díszek készültek: Ninetta ajándékdobozok elkészítésében segített, Daniellánál gipszfigurákat festhettünk, Rita és Laura megtanítottak minket különböző papírcsillagok hajtogatásának fortélyaira, Zitával és Viviennel pedig csodás asztaldíszeket barkácsolhattunk. Aki kifáradt a festésben, ragasztásban, filmezhetett is a helyszínen felállított karácsonyi moziban, vagy sorba állhatott a csokiszökőkútnál!
Koradélután az Angyaltúrán mérettették meg magukat a csapatok, ahol izgalmas ügyességi versenyekkel vártuk őket. Ezt követően minden szempár a színpadra szegeződött. Az óvodások nagyszerű pásztorjátéka után sok-sok színvonalas produkciót láthatott a közönség a Karácsonyi KI-MIT-TUD keretein belül. Az előadásokat a helyi gyerek-zumba csoport bemutatója zárta. Mialatt a zsűri meghozta döntését Varga Daniella megtáncoltatta a fiatalokat, majd pedig megnézhettük a Dohánylevél Hagyományőrző és Hagyományteremtő Egyesület gyönyörű, megható előadását. Az eredményhirdetést követően társasjátékozó csapatok szórakoztak együtt, baráti társaságok beszélgettek egy pohár forró tea mellett.
Úgy gondolom, nagyszerű rendezvényen vagyunk túl, mindenki talált kedvére való programot!

Az Angyalünnep megvalósításához rengeteg segítséget kaptuk, ezúton is köszönjük a sok-sok támogatást!
Támogatóink: Csanádapácáért Közalapítvány; Csanádapáca Község Önkormányzata; Arany János Művelődési Ház; Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda; Napköziotthonos Konyha; Rózsa Enikő; Véróné Erzsiák Beáta; Szekeres Sándor; a zsűri (Szekeresné Horváth Zsuzsanna, Urbán Ágnes, Rózsa Enikő, Kesjár Jánosné, Oláh Kálmán); a szervezőcsapat.
Külön köszönet illeti a szervezőcsapatot, akikkel már az ősz beköszönte óta tervezgettünk. Kreatív ötletek, elképzelések, lelkes megvalósító csapat nélkül ez a rendezvény nem kerülhetett volna megrendezésre. Köszönöm, hogy végig nagyon lelkesen segítették a szervezést! Büszke vagyok rá, hogy egy csapat fiatal ilyen színvonalú rendezvényt hozott össze! Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy boldogsággal töltött el, amikor a nap végén körbenéztünk a zsúfolásig telt teremben…
A III. Angyalünnep megszervezéséhez szívesen fogadunk javaslatokat, új ötleteket, és bárminemű segítséget! Ezzel kapcsolatban az alábbi e-mail címre várjuk leveleiket: dorisita55@yahoo.com

Találkozunk a III. Angyalünnepen! :)

 

Náfrádi Dóra

II. Angyalünnep összefoglaló videója