Egyes adótörvények módosításáról

Tisztelt Csanádapácai lakosok!

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CKVIII. törvény 101.§ alapján 2021. január elsejétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban: NAV) veszi át a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat az önkormányzati adóhatóságoktól.
Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy 2021. évtől s gépjárműadóval kapcsolatos ügyekben a NAV jár el, az önkormányzatnál ügyintézés ezzel kapcsolatban nem indítható.
Ennek megfelelően 2021-től kezdődő időszakra járó adót a NAV számlájára kell megfizetni, a NAV 2021-ben kiadandó határozata alapján. Az adófizetési határidő a gépjárműadó esetében március 15-ről április 15.-re változik, a fizetendő összegről a NAV határozatot küld majd mindenkinek. A meglévő kedvezmények, mentességek nem szűnnek meg. A 2021 előtti időszakra vonatkozóan megállapított gépjárműadó kötelezettség esetében még az önkormányzati adóhatóság köteles eljárni, függetlenül attól, ha az adófizetési kötelezettség 2021-re csúszik át. A 2020. december 31-ig fennálló gépjárműadó tartozásokat továbbra is az önkormányzati adóhatóság számlaszámára kell megfizetni.

                                                                                                                                                                                                                                Tisztelettel:
                                                                                                                                                                                                                                                      Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal Adócsoportja